info@cdor.rs

Vesti

Centar za demokratsku orijentaciju

Учешће Центра за демократаску оријентацију у пројекту „Није ОК – препознај, пријави, победи корупцију“

Центар за демократску оријентацију је у сарадњи са организацијом Окулар учествовао у пројекту који је за циљ имао подизање свести о значају борбе против корупције, али и едукацију младих о поступку пријављивања и активне борбе против корупције. Дана 24. и 25. октобра одржан је први блок едукације на тему борбе против корупције, а на којој…
Read more

Humanitarno – obrazovna poseta Kosovu i Metohiji

Centar za demokratsku orijentaciju u saradnji sa Kancelarijom za Kosovu i Metohiju organizuje humanitarno-obrazovnu posetu Kosmetu na Vaskrs, 18. i 19. aprila 2020. godine. Primarni cilj posete jeste upoznavanje građana, prvenstveno studentske populacije, sa kulturno-istorijskom baštinom srpkog naroda na Kosovu i Metohiji i uručenje humanitarne pomoći. Pozivamo sve zainteresovane pojedince i organizacije da nam se…
Read more

ДАН ДРЖАВНОСТИ И УСТАВНОСТИ СРБИЈЕ

Дан 15.фебруар, познат као Сретење, државни је празник Републике Србије. На овај датум, заокружене су две компоненте и постављени темељи за функционисање нововековне српске државе. Поред Дана државности, који је започет Првим српским устанком, под вођством Карађорђа Петровића, 1835. донет је устав, познат као Сретењски. Устав је био врло прогресиван и писан је по узору…
Read more

Završen „Seminar javnog govora“ u organizaciji CDOR-a

Centar za demokratsku orijentaciju je u saradnji sa „Nušić“ Fondacijom 25. i 26. otkobra održao Seminar javnog govora, što je samo prva u nizu akcija edukacije građana o aktivnom učestvovanju u civilnoj vlasti.

CDOR potpisao Memorandum o saradnji sa organizacijom SAMS

CDOR i udruženje SAMS potpisali Memorandum o saradnji, kojim su se obavezale da će zajednički realizovati projekte od značaja kako za studente, tako i za društvo u celini.

NAJAVA – Seminar javnog govora

Centar za demokratsku orijentaciju i Fondacija „Branislav Nušić“, uz stručnu podršku Pravnog fakulteta Univerziteta Union, organizuju 25. i 26. oktobra 2019. godine „Seminar javnog govora“.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

PODRŠKA SUDIJAMA U NEZAVISNOM VRŠENJU SUDIJSKE FUNKCIJE

Održana tribina „U susret ustavnim promenama“

Centar za demokratsku orijentaciju, u saradnji sa organizacijom CRTA, a u sklopu Festivala demokratije, u subotu 14.09.2019. godine, na Fakultetu političkih nauka, organizovao je tribinu pod nazivom „U susret ustavnim promenama“.

TRIBINA „U SUSRET USTAVNIM PROMENAMA„

Jedan veliki sprski političar, svojevremeno je rekao – Da bi promene uspele, većina članova društva koje je ušlo u promene mora se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, osećanjem nečeg velikog i vanrednog.

Dobrodošlica

Na sajtu našeg udruženja možete naći sve informacije koje vas zanimaju, kako da nas kontaktirate, kao i put do našeg profila na društvenim mrežama.