info@cdor.rs

Završen „Seminar javnog govora“ u organizaciji CDOR-a

Center for Democratic Orientation

Završen „Seminar javnog govora“ u organizaciji CDOR-a

Centar za demokratsku orijentaciju je u saradnji sa „Nušić“ Fondacijom 25. i 26. otkobra održao Seminar javnog govora, što je samo prva u nizu akcija edukacije građana o aktivnom učestvovanju u civilnoj vlasti.
Seminar je održan u prostorijama „Nušić“ Fondacije, dok je obuku držao profesor Dejan Milić, poznato ime srpske retorike.
Obuka se sastojala iz dve tematske celine, prve – javnog nastupa, koja je obuhvatala pisanje prikladnog govora, stav i scenski pokret, kao i niz ostalih finesa koje čine dobrog govornika, dok je druga celina bila posvećena odnosima s javnošću.
Osim što su pomno pratili predavanja profesora, kandidati su imali priliku i sami da isprobaju naučeno, budući da je svako održao manji govor, gde je profesor zajedno sa ostalim polaznicima govorniku davao kritike i sugestije kako da govor učini još boljim.


Nakon uspešno održanog seminara, 02.11.2019. godine uprličena je dodela sertifikata učesnicima.
Zahvaljući Centru za demokratsku orijetnaciju, kao i „Nušić“ Fondaciji, dvadesetak ljudi, mahom studenata, steklo je korisne veštine govorništva, što je jedan od važnih uslova za postojanje aktivnog civilnog društva, jer što u društvu ima više pojedinaca koji su spremni nešto javno da kažu, i nemaju strah od toga, to je glas javnosti bogatiji i raznovrsniji različitim mišljenjima.
Centar za demokratsku orijentaciju nastaviće da deluje s ciljem obučavanja aktivnih građana, da svoju poziciju u društvu iskoriste na najbolji način, što će svakako doprineti jačanju građanske svesti o značaju pojedinca za društvo.